Vad jag lärde mig av att meditera 11 timmar om dagen

 

Det finns två sätt att öva sång. Det ena är ytligt och det andra djupt.

En sträng vinter strax efter nyår satt jag en meditationskurs. Det var förbjudet att prata eller se någon i ögonen. Jag satt helt stilla 11 timmar om dagen i tystnad under tio dygn.

Omkring dag 3 fick jag ont. Mot slutet av sittningarna skrek det i nacke och axlar. För att orka palla en sittning till var jag tvungen att titta närmare på hur kroppen satt, annars hotade den med värk. Jag hade just inget annat för mig ändå och började flytta uppmärksamheten längs ryggraden.

Huvudets tyngd blev tydlig först. Jag fick ett infall att räta ut nacken. Höften bytte knappt märkbart läge. Revbenen drogs försiktigt mot ryggen. Armarna ville vrida på sig. Ingivelser manade mig att justera fram och tillbaka under de återstående dagarna. Det rörde sig om millimeter, men till slut hade jag inte ont längre.

Att sitta länge kan antingen leda till att man får ont, eller till att man känner sig starkare efteråt. Utfallet beror på HUR man sitter, inte ATT man sitter. Att sitta stilla ser rätt oglamoröst ut, men under ytan utspelas ett komplicerat drama.

95% av sångare övar ytligt. De drar igenom låtar eller skalor utan att koncentrera sig. De har svårt att förbättra sin sång eftersom de är distraherade.

Djup övning betyder sång med full koncentration. Det händer mycket och det händer väldigt snabbt. Sångare som övar på det här sättet har förutsättningar för genombrott i sin sång.

Vill du veta mer? Jag har en present till dig!

Öva är ett e-seminarium om sångträning utan fallgropar.

Vill du lägga upp dina sångövningspass så du längtar till dem OCH får resultat?

Öva består av 6 mail som skickas helt kostnadsfritt till dig.

Du får veta hemligheterna bakom effektiv övning och hur man undviker att skjuta på sångpassen. Dessutom får du med en suverän uppsjungningsövning som funkar för alla röster och situationer!

Klicka här, så får du Öva till din inkorg! >>

xx Camilla