Hej! Jag heter Camilla Strandberg och är rösttekniker.

Hur gör vi för att bli bättre sångare?

Det handlar inte om talang. Det handlar om målmedvetenhet.

Vår "naturliga" röst är helt enkelt den vi är vana vid, men mycket mer är möjligt. Faktum är att det finns teknik för alla ljud du vill göra och alla klanger.

Problemet är att vi tränar ofokuserat.

Det beror på fyra saker:

Sångundervisning är sällan konkret. "Sjung i masken", "pressa inte", "tänk att du är en blomma som vajar i vinden" är exempel på luddiga tips i all välmening ( 🙂 ) som är svåra att förstå.

Sångövningar är för komplexa. Multitasking är en myt - det är omöjligt att göra flera saker samtidigt. En vanlig sångövning består av många intervall, flera vokaler, långa toner, tempo - rösten hinner inte stanna på det som fungerar till 100%, utan surfar runt bland saker som fungerar till 40%.

Vi byter mål hela tiden. En ny låt, en ny övning, ett nytt projekt. Vi tränar inte in teknik på djupet, utan överger den när något nytt glimmar till.

Ingen frågar vad du vill. Det slutar med att du sjunger som någon annan tycker.

 

.

 

Därför...
...behövs en konkret guide till rösten och hur du tar dig runt
...ett sätt att träna som skalar bort distraktioner och håller dig fokuserad
... vanor som gör dig till en självständig sångare


Jag har utbildat mig till auktoriserad lärare i Complete Vocal Technique (CVT), eftersom CVT är en oöverträffad guide till rösten.

CVT går rakt på sak och fungerar som ett tekniskt uppslagsverk. Jag korrigerar din sångteknik och kommunicerar så att du förstår, utan att blanda in min personliga smak. Du är konstnären - du bestämmer hur det ska låta.

Eftersom multitasking är en myt, skalar vi ned träningen till det mest väsentliga. Vi prickskjuter teknik utan att spilla tid på komplicerade skalor och abstrakta instruktioner. Resultatet? Till och med avancerad sång blir lätt.

Ingen ton är egentligen "svår" eller "hög" eller liknande. Det är tekniken som haltar. Eller vår uppfattning. När vi tänker, "det där är svårt!" svarar kroppen med att spänna sig i onödan. Istället ska vi träna på ett sätt som jobbar med kroppen, inte mot den. Vi försätter oss i flow och odlar en villkorslös förundran över vår egen förmåga.

Sång är fysträning och vill du nå långt handlar det om träning på elitnivå. Bort med distraktioner. Förenkla. Gå rakt på guldet.

 

 

.
Sångcoachingen äger rum på Åsögatan 98, (T) Medborgarplatsen / Skanstull, Stockholm.

Frågor? Hör av dig på 073 905 09 51 eller hej@vokalstudion.se.

Att ta sånglektioner kostar som en tågresa, en vinprovning eller konsertbiljett.
Klicka här för att läsa om presentkort.
Klicka här för att boka direkt i kalendern.

Få personligt anpassad coaching med fullt fokus på dig och din röst!

 

.

VERKTYG FÖR ALLA LJUD

Teknik för hela rösten, anatomi och fysträning. Sjung utan slitage. Bli säkrare och mer dynamisk, bredda ditt uttryck och designa ditt unika sound.

MÅLSÄTTNING

Träna smart utan att bli överväldigad. Klara av nya utmaningar. Vinn över motstånd och lär dig ihärdighet. Få ut maximalt av minimal sångträning.

MEDVETENHET

Älska din röst. Odla lugn och självkänsla. Följ din egen väg och dra dina slutsatser. Sjung med övertygelse. Lär känna kropp och röst inifrån och ut.

.

 

-- Behöver du tid snabbt? --
Specialtider med mycket kort varsel finns när du behöver hjälp snabbt - inför audition, framträdande, inspelning osv.
Tiderna ligger inte i kalendern. Hör av dig direkt för att boka! hej@vokalstudion.se

 

.

 

<< Tillbaka