Vokalstudion Stockholm - Sånglektioner, röstträning, Komplett sångteknik / Complete Vocal Technique (CVT)

 

Teknik ska fungera direkt. Komplett sångteknik / CVT är en konkret metod som omfattar röstens alla ljud. Ett uppslagsverk för rösten som ger tillgång till alla rösttekniker på ett hälsosamt sätt, för allt slags tal och sång inom alla musikstilar. Oavsett ambition eller genre får du konkreta verktyg att använda direkt.

CVT har utarbetats av den danska röstforskaren Cathrine Sadolin. Hennes forskning är revolutionerande inom sångvärlden och 2005 öppnade hon Complete Vocal Institute, idag Europas största sånginstitut. Metoden uppdateras kontinuerligt utifrån den senaste röstforskningen. Boken "Complete Vocal Technique" finns utgiven på tio språk, den svenska utgåvan heter "Komplett sångteknik". Hur fungerar metoden? Läs ett utdrag här.

CVT ska vara överskådlig och enkel att använda. Kunskap om röstens anatomi och fysiologi gör det möjligt att undvika röstmyter och missförstånd. Tekniken fungerar med detsamma när man är på rätt spår. Därför är det inte svårt att ta kontroll över rösten.

 

Som auktoriserad CVT-lärare erbjuder jag handledning för alla sorters röstuttryck. Professionella idrottare arbetar ofta med en träningscoach. Som röstcoach har jag samma roll och kan även bistå under turné, studioinspelningar och andra projekt, samt ge akut rösthjälp dvs avlägsna heshet (när den beror på för mycket svalgspänningar). Jag ger dig verktyg för att du ska kunna designa ditt eget sound. CVT skiljer på smak och teknik. Din smak styr, du väljer - det är du som är konstnären.

.
Tekniken fungerar för allt tal, sång i alla genrer och för alla röstens ljud, på alla nivåer. Rösten är inte så komplicerad att använda som många människor tror.

.

"Alla stilar?"

 

"Ja!"


"Thrash metal? Opera?"


"Ja!"